Biserica Ortodoxa Romana Arhiepiscopia Bucurestilor

Biserica Sfântul Silvestru

București

O premieră la Biserica Sfântul Silvestru

25-Septembrie-2012

Premieră

img

Prima slujbă religioasă care s-a transmis la Radio în direct a fost Sfânta Liturghie de la Biserica ,,Sfântul Silvestru”  din Duminică, 9 octombrie 1932. În această perioadă parohul bisericii era părintele Gheorghe George-Silvestru.

Pe la anul 1904 Părintele Chiriac Bidoianu, Părintele Gheorghe George-Silvestru (pe atunci diacon) dimpreună cu vrednicii preoți Arțăreanu, Radulian, alături de  membrii Consiliului Parohial, între care era vrednicul de pomenire Ion Procopie Dumitrescu, pe atunci primar al orașului, au hotărât să refacă biserica terminându-o pe la 1907 în această măreață formă.

Mormântul Părintelui Gheorghe George-Silvestru, este situat în curtea bisericii, în partea de Nord. Are pe placa mormântului scris în limba română cu litere latine următorul text: Aici odihnește în Domnul Preotul Gheorghe George-Silvestru, 1877-1952, slujitor la Sfânta Biserică Silvestru ca diacon, preot paroh, Protoiereu, al Capitalei confesor șef al Bir. Clerului militar, îndrumător harnic și entuziast al celor păstoriți blând și veșnic senin. A pus această piatră Maria Presbitera cu nesfârșite lacrimi 1958.

Diac. Argintariu Adrian