Biserica Ortodoxa Romana Arhiepiscopia Bucurestilor

Biserica Sfântul Silvestru

București

Programul liturgic al săptămânii 10 - 16 mai 2020

                            Reguli generale pentru perioada stării de urgență

1. Toate slujbele vor fi săvârșite doar de slujitorii Bisericii Sfântul Silvestru, cu ușile închise, fără participarea directă a credincioșilor.

2. Pentru toată perioada în care nu vor  putea participa fizic la sfintele slujbe, credincioșii mireni sunt îndemnați să se roage în casele lor, în fața icoanelor și a candelelor, pentru ca rugăciunea lor să se întâlnească cu rugăciunea preoților din biserică, în suișul către Părintele ceresc. Tocmai de aceea noi vă anunțăm orele la care vom săvârși sfintele slujbe, potrivit programului mai restrâns din această perioadă de criză, ca să putem fi în rugăciune în același timp!

3. Slujbele anunțate vom încerca să le transmitem în direct pe pagina de Facebook a Bisericii Sfântul Silvestru.

4. Pe cei care nu reușesc să urmărească pe pagina de Facebook slujbele din Biserica Sfântul Silvestru îi îndemnăm să urmărească slujbele din Catedrala Patriarhală, transmise de posturile Trinitas TV și Radio Trinitas ale Patriarhiei Române; și să se întâlnească în rugăciune cu slujitorii Bisericii Sfântul Silvestru măcar atunci când sună clopotele, la începutul fiecărei slujbe anunțate și mai ales la orele 12.00 – în duminici și în zilele de sărbătoare – când vreme de 1-2 minute, în miezul zilei, răsună clopotele tuturor bisericilor ortodoxe din România.

10 D

Duminica a 4-a după Paşti: Vindecarea slăbănogului de la Vitezda

8.15

9.45

Utrenia

Sfânta Liturghie

 

11 L

 

 

 

12 M

 

 

 

13 M

18.00

Vecernie și Acatistul Sfintei Învieri           Dezlegare la pește

 

  14 J

 

 

 

14 V

 

          Dezlegare la pește

 

16 S

11.00

17.00

Slujba Parastasului

Vecernia – în fața bisericii, cu participarea credincioșilor