Biserica Ortodoxa Romana Arhiepiscopia Bucurestilor

Biserica Sfântul Silvestru

București

Programul liturgic al săptămânii 22 - 28 martie 2020

                                            Program de rugăciune pe perioada stării de urgență

                                           Iubiți credincioși, închinători ai Bisericii Sfântul Silvestru,

         Fiind în ajunul sărbătorii Bunei Vestiri, este evident faptul că cei mai mulți așteptați lămuriri suplimentare și mai ales mângâiere sufletească.

         Potrivit ultimelor dispoziții și îndrumări ale autorităților civile și ale celor bisericești, pentru prevenirea răspândirii epidemiei cu care ne confruntăm, programul liturgic a fost mult restrâns.

         Slujitorii bisericii vor săvârși mâine slujba Sfintei Liturghii după rânduială, fără participarea în mod direct a credincioșilor mireni. Toți credincioșii bisericii însă vor fi pomeniți la Sfânta Liturghie. Pentru toată perioada în care nu vor  putea participa fizic la sfintele slujbe, credincioșii mireni sunt îndemnați să se roage în casele lor, în fața icoanelor și a candelelor, pentru ca rugăciunea lor să se întâlnească cu rugăciunea preoților din biserică, în suișul către Părintele ceresc.

         Rugăciunea comună, a clericilor din biserici și a credincioșilor de la casele lor, va fi acompaniată de sunetul clopotelor tuturor bisericilor ortodoxe din România, la orele 12.00, vreme de 1-2 minute, mâine de Buna Vestire, apoi în fiecare Duminică și în fiecare zi când se va săvârși slujbă, după cum a precizat azi Cancelaria Sfântului Sinod: „În acel moment de rugăciune comună, la casele lor, toți credincioșii mireni sunt îndemnați să rostească rugăciunea Tatăl nostru, condacul Bunei Vestiri: Apărătoare Doamnă, precum și alte rugăciuni, iar preoții din parohii și mănăstiri vor citi și Rugăciunea specială pentru încetarea epidemiei”.