Biserica Ortodoxa Romana Arhiepiscopia Bucurestilor

Biserica Sfântul Silvestru

București

img

Alexandru Săndel Rădăcină

Diacon


S-a născut la data de 20.01.1981 într-o familie de creștini ortodocși, în județul Ialomița, Loc. Țăndărei. Încă de mic copil a fost atras de sfintele slujbe, mergând cu regularitate la biserică și ajutând la cântările de la strană. Avându-l aproape pe vrednicul de pomenire, preot Boboc Ioan, paroh al bisericii din parohia de care aparținea, a devenit om de bază la strana bisericii încă din clasa a VII-a, până a absolvit Liceul Teoretic "Paul Gergescu" din localitatea natală, primind alături de Diploma de Bacalaureat și Atestatul de Contabil Statistician.

Din bucuria de a urma calea sfintei biserici, în anul 2000 s-a înscris cusurile Facultății de Teologie Ortodoxă – secția Teologie Pastorală, a fost declarat admis, iar în anul 2004 a fost declarat Licențiat în Teologie, susținând lucrarea cu titlul "Lucrarea minții și rolul ei în urcușul duhovnicesc". În anul 2006 a fost declarat admis la cursurile de Master ale Facultății de Teologie, secția Teologie Liturgică, Drept Canonic și Muzică Bisericească, pe care le-a absolvit în anul 2008, obținând diploma de Master după susținerea lucrării de dizertație cu titlul "Rugăciunea Domnească".

În timpul facultății a mers la Biserica Sf. Dumitru - Colentina și a ajutat la cântările de la strană, pentru ca la 01.01.2006 să fie încadrat în postul vacant de cântăreț bisericesc al acestei parohii, iar la 01.03.2014 a fost numit diacon slujitor la parohia Sf. Silvestru.

În anul 2008 s-a căsătorit cu tânăra Rizea Alina - Mihaela, fiică de preot, cadru didactic la Grădinița Nr. 263 din București, iar în noiembrie 2011 s-a născut și primul copil al familiei, micuța Anisia – Maria.

În anul 2010, luna decembrie, a candidat pentru postul de Referent - Casier la Cancelaria Protoieriei 2 Capitală, post pe care l-a ocupat primind Înalta Binecuvântare a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, pentru ca în luna februarie 2014, să fie încadrat la aceeași protoierie în postul de Inspector Resurse Umane și responsabil cu Sănătatea si Securitatea în Muncă.