Biserica Ortodoxa Romana Arhiepiscopia Bucurestilor

Biserica Sfântul Silvestru

București

Centrul rezidential pentru persoane varstnice "Sfantul Silvestru"

img

Centrul rezidenţial de pe lângă Parohia „Sfântul Silvestru“ din Capitală a fost sfinţit pe 26 octombrie 2014. Slujba a fost săvârşită de Preafericitul Părinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului şi de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Aşezământul are o capacitate de 48 de locuri. Condiţiile minime pe care trebuie să le îndeplinească un beneficiar pentru a fi admis în cămin vizează: starea de sănătate a acestuia, mai exact să se deplaseze pe propriile picioare şi să nu aibă nevoie de asistenţă permanentă. Uşa este deschisă bătrânilor din Bucureşti şi din împrejurimi.

„Administrarea serviciului social revine Asociaţiei «Sfântul Silvestru», care este organizată şi lucrează pe lângă parohie. Aşadar, funcţionarea cu toată organizarea se face prin grija bisericii şi din fondurile sale (tot ceea ce ţine de dotări, obiecte inventar) şi prin contribuţia fiecărui beneficiar pentru tot ceea ce ţine de utilităţi şi de plata salariilor pentru personalul deservent“.

Responsabil: Pr. Gherasim Alexandru
Adresa: Bucureşti, Str. Părintele Galeriu, Nr. 1B, Sector 2, jud. Bucureşti