Biserica Ortodoxa Romana Arhiepiscopia Bucurestilor

Biserica Sfântul Silvestru

București

Cuvânt duhovnicesc

14-Decembrie-2016

Ortodoxia astăzi

img

Seria de conferințe desfășurate sub denumirea "Cuvânt duhovnicesc" de către Biserica Sfântul Silvestru din București va continua miercuri 14 decembrie 2016 începând cu ora 18:30, având ca invitat pe Protos. Irineu Curtescu, starețul Mănăstirii Ponor.

Părintele Irineu Curtescu a fost închinoviat la Mănăstirea Sihăstria din Neamţ în anul 1980, fiind îndrumat duhovniceşte de către părintele Cleopa Ilie şi părintele Paisie Olaru. La data de 21 mai 1984 a fost hirotonit întru ierodiacon iar la data de 5 octombrie 1985 a fost hirotonit întru ieromonah.

După 11 ani de vieţuire la mănăstirea Sihastria, timp în care a povăţuit duhovniceşte credincioşii veniţi din toate colţurile ţării,  părintele Irineu s-a nevoit începând cu anul 1991 la schitul românesc Prodromu din Sf Munte Athos, avându-l ca stareţ pe părintele Petroniu Tănase.

Părintele s-a reîntors în ţară în anul 1996 pentru o intervenţie pe cord deschis la valva mitrală. Începând cu acest an, a slujit la mănăstirea Antim din Bucuresti, unde l-a îngrijit pe părintele Sofian Boghiu până la adormirea întru Domnul a părintelui Sofian.

Începând cu anul 2006 şi până în prezent, părintele a ctitorit cu ajutorul Bunului Dumnezeu două mănăstiri în munţii Apuseni, la o altitudine de 1300 m: Mănăstirea Sf Nectarie, care numără în prezent aproape 30 de monahi, şi Mănăstirea Sf Spiridon şi Sf mucenici Eustatie, Auxentie, Evghenie, Mardarie si Orest, care are în prezent 23 de maici.

Cuvântul sfinţiei sale, izvorât din experientă, adună întotdeauna mulţimi de credincioşi însetaţi de viaţa duhovnicească.

Vă aşteptăm cu drag.