Biserica Ortodoxa Romana Arhiepiscopia Bucurestilor

Biserica Sfântul Silvestru

București

De la moarte la viaţă şi de pe pământ la cer

03-Decembrie-2014

Seri de meditație și reflecție, în Biserica Sfântul Silvestru

img

Duminică, 7 decembrie 2014, Biserica Sfântul Silvestru va fi gazda unei conferințe cu titlu pascal, avându-l ca invitat pe Domnul Cornel Constantin Ciomâzgă, profesor, jurnalist, om de radio și teolog.

Postul este timp de rugăciune și de auzire a Cuvântului. Credința vine din auzire, ne-o spune Sfântul apostol Pavel și în același timp credința crește din plămada cuvântului.

Postul Nașterii Domnului de anul acesta ne prilejuiește întâlnirea cu domnul Cornel Constantin Ciomâzgă, care ne va împărtăși cuvânt plămădit în liniștea chiliei - deși nu este monah - și din experiența unei vieți de jurnalist, profesor, dar mai ales de teolog ortodox.Cuvântul său are prospețimea colocvială unită cu mireasma tradiției ortodoxe, fapt izvorât dintr-o formare intelectuală cuprinzătoare și teologie asumată. Parcursul vieții sale acoperă ambele valențe.

A studiat regie de teatru și film, apoi a continuat cu studii de psihologie și teologie. În 1990 a fost redactor la Zigzag,  săptămânalul cu cel mai mare tiraj postrevoluționar, apoi redactor la săptămânalul Tinerama.

În 1991 a a devenit redactor-șef al primului post de radio particular din România, Fun-Radio. Între 1992 și 1996 a fost director general la Radio Tinerama. Între 1992 și 2002 a fost director general și fondator al societății Romanian Advertising Media.

 Între 1993 și 2003 a fost președintele Asociației Jurnaliștilor Europeni — filiala România. A fost profesor la facultatea de Jurnalistică din București. În 2001 a realizat primul curs de psihologie creștin-ortodoxă.

În 1990 a realizat primul format de emisiune talk-show din România, urmând realizarea a peste 200 de emisiuni de talk-show radiofonic cu cele mai importante personalități ale vremii. Între anii 1980–1990 publică tablete satirice, eseuri și versuri în presa vremii.

În anul 2000 a realizat filmul documentar Semne, vorbind pentru prima dată despre moaștele preotului Ilie Lăcătuşu. În 2002, odată cu retragerea sa în chiliile unor mânăstiri, a publicat cartea Lucrarea.

Este şi autorul cărţii Se intorc morţii acasă, roman cu subiect inspirat din realitate şi care a fost foarte bine primit de critica şi de publicul cititor.

Psalt Cozariu Romică-Mihăiţă