Biserica Ortodoxa Romana Arhiepiscopia Bucurestilor

Biserica Sfântul Silvestru

București

Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Hadâmbu

25-Februarie-2014

Lumina Ortodoxiei

img

Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Hadâmbu este una dintre icoanele făcătoare de minuni din țara noastră. Această icoană este așezată într-un baldachin de lemn, în biserica cea nouă a mănăstirii, închinată Acoperamantului Maicii Domnului. Este cunoscută de către toti credincioșii care vin la Mănăstirea Hadambu ca fiind făcătoare de minuni. Acest fapt se datorează mirului care izvorăște din icoană săptămânal, precum și minunilor nenumarate care s-au săvârșit înaintea ei.

Icoana Maicii Domnului cu pruncul din Manastirea Hadambu a fost zugravită în anul 1938, de către preotul Octavian Zmau, din orașul Roman. Icoana a fost donată „Schitului din Dealul Mare”, cum mai este cunoscuta Mănăstirea Hadâmbu, de catre ieromonahul Iov Mazilu, egumenul schitului. În perioada celor treizeci de ani de părăsire a lăcașului monahal, icoana a stat închisă într-o ladă, în Sfântul Altar. Abia în anul 1990, aceasta a fost așezată în biserica mănăstirii, după noua sfințire a acesteia.

Icoana a plâns pentru prima dată în 1992 pe 6 Ianuarie, de Praznicul Bobotezei, în timpul slujbei de sfințite a apei, iar de atunci a izvorât mir de mai multe ori.

            Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Hadâmbu, va fi în mijlocul credincioșilor cu prilejul manifestărilor din Duminica Ortodoxiei, 8, 9 Martie 2014, organizate de Biserica Icoanei.

 

Diac. Adrian Argintariu