Biserica Ortodoxa Romana Arhiepiscopia Bucurestilor

Biserica Sfântul Silvestru

București

Jonathan Jackson - O abordare ortodoxă a actoriei

15-Decembrie-2016

Ortodoxia astăzi

img

Născut în 1986 la Botoşani, actorul Andrei Ciopec, a absolvit cursul de licenţă actorie în 2014 la clasa Florin Zamfirescu. Tot în 2014 la a XVII-a ediţie a Galei Hop a luat premiul pentru cel mai bun actor.

De-a lungul timpului a acumulat o experienţă în domeniu participând la realizarea a peste 40 de scurtmetraje, peste 10 lungmetraje în care a lucrat cu actori ca: Steven Segal, Armand Asante, Victor Rebengiuc, Andi Vasluianu, Dragoş Bucur, Vlad Ivanov, Oana Pellea, numeroase reclame şi multe piese de teatru dintre care cea mai reprezentativă este Fraţii Karamazov, o dramatizare după FM Dostoievski în care a interpretat rolul lui Dimitri Karamazov.

Cele 8 luni de zile de lucru la această piesă şi cele peste 50 de reprezentaţii ale spectacolului au conferit ocazia unei apropieri de duhul ortodoxiei, duh în care romancierul a scris marea capodopera. Frământările personale au declanşat întrebări pe această latură şi au prilejuit numeroase discuţii cu oameni înduhovniciţi sau aflaţi pe calea incipientă a duhovniciei pentru a găsi răspunsuri.  

            Multe dintre întrebari şi-au găsit răspunsul în cartea ˮTaina Arteiˮ scrisa de Jonathan Jackson (actor american, crestin), cu binecuvântarea Arhimandritului Efrem Vatopedinul.

Conferinţa ce se doreşte a fi prezentată este structurată în baza acestei cărţi la care se vor aduce comentarii ale actorului din experienţa personală. Conferinţa se doreşte a fi o paralela între ascensiunea duhonicească şi procesul de creaţie, ambele vizând omul.

Conferinţa va avea subpuncte ca: Arta ca ascultare, Arta ca jertfă, Arta ca frumuseţe, Arta ca nebunie, Arta ca act de credinţă.

Ca argument pentru aceasta paralela între viaţa duhovnicească şi artisitcă se prezintă un citat din carte:

"Artistul dă dovadă puternică de credinţă deoarece el crede că opera lui de arta va exista înainte să existe".


Vă aşteptăm cu drag!