Biserica Ortodoxa Romana Arhiepiscopia Bucurestilor

Biserica Sfântul Silvestru

București

img

Mihaita-Romica Cozariu

Diacon


Diaconul Mihail Cozariu s-a născut pe data de 19.07.1981, ca fiu al lui Victor si Elena Cozariu, în orașul Negrești, județul Vaslui. Bunicul din partea mamei, tot Mihai (Geantău), împodobise strana bisericii ˮSfinții Arhangheli Mihail și Gavriilˮ din Raionul (pe atunci) Negrești până în anul 1963.

Harul Sfântului Botez l-a primit în aceeași biserică prin mâna preotului Liviu Drăgan, răspunsurile la strană fiind date de ucenicul bunicului în tainele psaltichiei și urmașul său în strană, cântărețul Mihai Mertic.

A urmat Scoala Generală cu clasele I-VIII din localitatea Negrești între anii 1987 - 1995. După un an de studii la Liceul Teoretic din orașul natal, chemarea îi poartă pașii spre Seminarul Teologic "Sfântul Ioan Gură de Aur" din localitatea Huși, județul Vaslui, unde este admis în anul 1997 și pe care îl absolvă în vara anului 2002.

Între anii 2002 - 2006 a urmat cursurile Facultatii de Teologie Ortodoxă "Patriarhul Justinian" din cadrul Universității București. În 2007 a susținut lucrarea de Licență cu titlul "Credința adevarată în operele Sfântului Atanasie cel Mare", la Catedra de Patrologie, sub îndrumarea Diac. Prof. Ioan Caraza.

În Septembrie 2007 a fost admis, în urma examenului, la cursurile de Master, în cadrul aceleiași facultăți, la specializarea "Doctrină și cultură", pe care le-a absolvit în anul 2009 cu lucrarea de dizertație :ˮAntropologia Sfântului Atanasie cel Mareˮ sub îndrumarea Pr. Prof.Dr. Ștefan Buchiu.

Din mai 2007 până în februarie 2017 a fost în slujirea de Protopsalt al stranei Bisericii Sfântul Silvestru, Protoieria Sectorului II Capitală din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor.

În zi de Duminică, pe 12 februarie 2017, primește prin mâna Preasfințitului Timotei Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, harul diaconiei prin Sfânta Taină a Hirotoniei, în biserica Parohiei Sfântul Silvestru.

Este căsătorit cu Ana-Paula Cozariu și are trei fete: Sara, Sofia și Ilinca.