Biserica Ortodoxa Romana Arhiepiscopia Bucurestilor

Biserica Sfântul Silvestru

București

Teatru religios la Biserica Sfântul Silvestru

21-Decembrie-2011

Copiii au pus în scenă o piesă despre Naşterea Domnului

img

Teatru religios la Biserica Sfântul Silvestru

Biserica "Sfântul Silvestru" din Capitală a organizat duminică, 18 decembrie, un program de Crăciun, la care au participat copii de toate vârstele, dar şi părinţi sau bunici care au dorit să trăiască împreună bucuria Naşterii Domnului, vestită prin glasurile micilor artişti.

Ca şi anul trecut, serbarea a debutat cu piesa de teatru "Naşterea Domnului", preluată din volumul părintelui Vasile Nistor, intitulat "Teatru şcolar pe teme religioase", apărut la Editura "Sfântul Mina". "Micii artişti, elevi din clasele a III-a şi a IV-a ai Şcolii generale nr. 23 - "Sfântul Silvestru", sub îndrumarea profesorului lor de religie Cătălin Ciocan, care este şi cântăreţ al Bisericii "Sfântul Silvestru", au încercat şi au reuşit o punere în scenă diferită de cea de anul trecut. Interpretarea unor personaje precum Fecioara Maria, dreptul Iosif, regele Irod, arhiereul Anna, cei trei magi Melchior, Gaşpar şi Baltazar, îngerii şi păstorii, deşi presărată uneori cu mici stângăcii, a produs emoţii şi a fost apreciată de aplauzele prelungite ale publicului spectator. În partea a doua a spectacolului, unii individual, alţii în grupuri, copiii au cântat colinde şi au recitat poezii specifice acestei perioade de sărbătoare. Încurajaţi de elanul celor care s-au pregătit pentru această serbare, unii dintre micii spectatori au intrat în scenă pentru a prezenta şi ei, lângă bradul de Crăciun împodobit, câte o poezie sau un cântecel. Asistenţa a fost delectată şi de o elevă care a cântat la nai", ne-a declarat părintele paroh Alexandru Gherasim.

Tot în cadrul programului, directorul Şcolii generale nr. 23 - "Sfântul Silvestru", prof. Aureliana Grama, prezentă la acest moment festiv alături de alţi profesori şi învăţători ai şcolii, a apreciat interpretarea micilor artişti, exprimându-şi totodată surprinderea de a nu fi descoperit până acum că are în şcoală elevi atât de talentaţi. Apoi, părintele paroh Alexandru Gabriel Gherasim, pe lângă felicitările adresate tuturor celor care au contribuit la realizarea acestei serbări, a transmis un mesaj de suflet şi pentru părinţi şi bunici, reiterând îndemnul, adresat de altfel în fiecare duminică şi sărbătoare, de a-şi aduce copiii - cât mai mulţi şi în mod constant - la catehezele organizate în Biserica "Sfântul Silvestru", în cadrul programului "Hristos împărtăşit copiilor", care se desfăşoară de două ori pe săptămână. "Pe lângă aplauzele generoase ale slujitorilor Bisericii "Sfântul Silvestru", ale profesorilor şi învăţătorilor Şcolii "Sfântul Silvestru", ale părinţilor şi bunicilor lor, dar şi ale enoriaşilor care au ţinut să asiste la acest spectacol, cei mici au primit de sub brad câte o punguţă de la Moşul şi, prin mâinile preoţilor, binecuvântare şi câte o iconiţă a Naşterii Domnului. Înainte de a se îndrepta fiecare către a sa casă, cu toţii, copii, tineri şi vârstnici, au dat glas frumosului colind "O ce veste minunată"", ne-a mai spus părintele paroh Alexandru Gherasim.

 

Sursa: ziarullumina.ro