Biserica Ortodoxa Romana Arhiepiscopia Bucurestilor

Biserica Sfântul Silvestru

București

Prezentare

13-Iunie-2014

img

Biserica Sfântul Silvestru desfășoară săptămânal, prin Serviciul pentru tineret, lecții de catehizare pentru copii cu vârstele cuprinse între 9 - 12 ani, pe două grupe.

Programul se desfășoară după cum urmează:

* în zilele de Sâmbătă, între orele 11.30-12.30, cu copiii având vârsta de 9, 10 ani, sub coordonarea părintelui diacon Eugen Lazăr.

* în zilele de Sâmbătă, între orele 11.30-12.30, cu copiii având vârsta de 11, 12 ani, sub coordonare domnului Pârlea Emil.

În cadrul orelor de catehizare, sunt urmate lecțiile prezentate în Ghidul catehetic pentru parohii, Hristos împărtășit copiilor propus și aprobat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

„Hristos împărtăşit copiilor” este un proiect lansat, începând cu 2006, şi în Patriarhia Română. El presupune organizarea la nivel parohial a unor ore de cateheză pentru copii, diferite de orele de religie.
Metodele folosite sunt descoperirea, interacţiunea şi aplicaţia, iar lecţiile sunt concepute într-o manieră interactivă, care să asigure implicarea directă a copiilor.
Ele aduc Cuvântul lui Dumnezeu la nivel personal, asociindu-l cu experienţele de viaţă personale ale copilului, extinzându-l şi la nivelul familiei.